Sök på sidan

Boka service!

06 788 7256 ONLINE

Reservdelsaffär tel.

06 788 7255

Må-Fre 07:30-16:30

Avvikande öppettider

-

 
 
 
 
search icon
 
Din köpkorg
Din köpkorg är tom
hagglund_Aviloo_IMG_9121.jpg

AVILOO premium batteritest för el- och hybridbilar

Ett hälsotest oberoende av fordonstillverkaren som hjälper att ta reda på det verkliga tillståndet hos ett elbilsbatteri.

Testet berättar t.ex. följande:

• Hur lång är räckvidden?

• Är batteriet tekniskt OK?

• Hur är batteriets hälsotillstånd? (SoH = State of health)

fr-bnnr-eExpert.jpg

Testa batteritillståndet på din elbil hemma

Den testanordning som AVILOO har utvecklat kan utföra ett TÜV-certifierat PREMIUM-test, som verkligen mäter strömkapaciteten hos fordonets högspänningsbatteri och beräknar batteriets tillstånd, SOH.

Det TÜV-certifierade testet är därför mycket exakt och med denna testmetod kan identifiera de flesta fel eller begynnande fel och mäta åldrande (State of Health = återstående batterikapacitet).

Det är möjligt att kontrollera batteriets skick på en elbil - och det är värt att göra det

Batteriernas skick och hållbarhet är ett hett diskussionsämne bland elbilsförare, och det är inte så konstigt. Om batteriet i ett elfordon behöver bytas ut kan den ekonomiska investeringen bli enorm. Högspänningsbatteriet är den dyraste komponenten i ett elfordon och förlorar sin prestanda med tiden. Batteriets skick har också en betydande inverkan på bilens andrahandsvärde, så det är av intresse för både säljaren och köparen av elbilen.

Hur fungerar batteriets hälsotest?

För att testa batteriets skick ansluts en mätanordning till bilen och batteriet laddas först helt upp och sedan helt ur. Mätaren läser av och registrerar högspänningsdata om batteriets tillstånd, t.ex. spänning, strömstyrka, temperatur och flera andra parametrar under körningen. Under testet kan bilen köras normalt så länge batteriet kan laddas ur helt. Testet är mycket exakt och mäter batteriets faktiska kapacitet och tar hänsyn till ett stort antal variabler. För att få ut mesta möjliga av testresultaten bör de tolkas av en fackman som vid behov kan rekommendera ytterligare åtgärder, t.ex. om begynnande fel upptäcks. Batteriets konditionsrapport är också ett bra hjälpmedel inför bilhandel om du planerar att sälja eller köpa ett elfordon - genom att förutse kan du undvika obehagliga överraskningar senare.

Mera om våra tjänster för el- och hybridbilar finner du vid länken nedan:

Service för el- och hybridbil
hagglund_logo.pngAUTOASIFirstStop_logo_rgb_www.png

Ta kontakt!

Boka service!

06 788 7256 ONLINE

Reservdelsaffär tel.

06 788 7255

Besök oss!

Korsmosståget 12

668600 JAKOBSTAD

Öppet: vardagar 07:30-16:30

© 2020 Hägglunds Ab Oy